לחיות בכבוד
יוקר המחייה בישראל גבוה, זה ידוע. אך המציאות היקרה מקשה באופן מיוחד על בני הדור המבוגר, על הפנסיונרים, על בני גיל הזהב. למרות שחשוב שתישמר הזכות לחיות בכבוד, לא מעט קשישים מוצאים את עצמם בקשיים. למשל הם צריכים לוותר על תרופות בשביל לקנות אוכל או מוותרים על חימום הבית בחורף, כי החשמל יקר. נציג כמה נקודות שחשוב להכיר, כדי שהרבה יותר אנשים בישראל יזכו לחיות בכבוד. כמו כן, מסתבר שיש דרך לאפשר לבני גיל הזהב לשפר רמת חייהם באופן דרסטי, למרות קצבאות ביטוח לאומי הנמוכות או הפנסיה הנמוכה.
לחסוך יותר לפנסיה, בגיל צעיר
על מנת לחיות בכבוד בגיל מבוגר, חשוב לחסוך לפנסיה. אך יש משהו עמוק יותר שלא תמיד נהוג להדגיש. כל שקל שחוסכים מגיל יותר צעיר, מניב יותר. ישנו אפקט חזק שנקרא ריבית דריבית. לא נרחיב על כך יותר מדי, רק נספר שהפניית קצת יותר כסף לחיסכון בגילאים יחסית מוקדמים שווה הרבה יותר, ביציאה לפנסיה.
לקריאה נוספת: חסרונות משכנתא הפוכה
להתנהל עם תקציב מסודר
כדי לחיות בכבוד בגיל מבוגר, חשוב להתחיל להתנהל עם תקציב חודשי מסודר. מי שמבין את עקרונות כלכלת המשפחה, מצליח לחסוך יותר, לשלם פחות ריביות ולקחת פחות הלוואות לאורך החיים.
מודל ירושה עצמית
עבור בני גיל הזהב שמרגישים שהם לא סוגרים את החודש, שרוצים לחיות בכבוד ולמעשה ברמת חיים גבוהה ומפנקת, יש פתרון. לפתרון הזה קוראים מודל ירושה עצמית. זהו תחליף למשכנתא הפוכה, שמאפשר להפוך את דירת המגורים או הבית לכסף באופן מידי. בעזרת ליווי של עורך דין, מוכרים את הבית תוך שמירת הזכות החוזית, להמשיך להתגורר בבית למשך כל החיים (ללא הגבלה). זהו פתרון לבעלי נכס, מגילאי 60 עד 90 ואפילו יותר.