הגשת בקשה לפיצויים לניצול שהוא לא בן משפחה
הסבל הנורא ששורדי השואה עברו בתקופת השואה בגטאות בגרמניה ובאזורים אחרים באירופה לא ניתנים להבנה, אך לחלוטין מזכים את אותם שורדים בקבלת פיצויים בגין הזוועות שהם עברו על גופם ונפשם. פיצויים אלו מגולמים כפיצויים כספיים המיועדים עבור כל ניצול שואה, למרות ההבנה הברורה כי שום סכום כסף לא יוכל לפצות על הסבל שנגרם להם בפועל.
כחלק מההסכמים שנערכו בין מדינת ישראל וממשלת גרמניה, כחלק מתהליך הסדרת היחסים הדיפלומטיים וקבלת הכרה על פשעי המלחמה שהתחוללו בתקופת השלטון הנאצי בגרמניה, הביטוח הלאומי הגרמני התחייב לשלם לניצולי שואה פיצויים וקצבאות בגין היותם שורדי שואה. פיצויים אלו משולמים לניצולי שואה שהינם בחיים, וכן עבור בני/ות זוג וצאצאים במידה וניצולי השואה נפטרו. אך מה בדבר תשלום פיצויים עבור יורשי ניצולים שאינם בני משפחה?
כדאי לקרוא על הגשת תביעה לפיצויים בגרמניה >>>
פיצויים מגרמניה לניצולי שואה – דעו את זכויותיכם
על פי חוק, כל ניצול שואה זכאי ומוכרח לקבל פיצויים מגרמניה בגין הסובל אותו הוא עבר בתקופת השואה. פיצויים אלו משולמים לכל ניצול שואה על פי קריטריונים שונים, בין אם מדובר על תשלום פיצוי חד פעמי או תשלום קצבה חודשית. כדאי לדעת שעל פי ההסכם שנחתם בין ישראל לגרמניה, ישנם ניצולי שואה שזכאים בנוסף לקבל גם פנסיה סוציאלית חודשית בגין עבודתם במחנות העבודה, כל עוד מדובר על עבודה עם תגמול מסוים ולא עבודה בכפייה.
זכאות לקבלת פיצויים לאחר פטירתו של ניצול השואה
לצערנו יש לא מעט ניצולי שואה שלא זכו לקבל לידיהם את הפיצויים מגרמניה כיוון שהם נפטרו, ולכן היורשים שלהם זכאים לקבל בשמם את אותם פיצויים על פי חלוקת הקצבאות הייעודית להם.
כיצד מגישים בקשה לפיצויים לניצול שהוא לא בן משפחה?
העברת הפיצויים לבני זוג או צאצאים של ניצולי שואה הינה פשוטה יותר לעומת פיצויים לכאלו שאינם בני משפחה, ולכן כדאי להגיש בקשה לפיצויים בסיוע של עו"ד מקצועי המתמחה בהגשת תביעות לפיצויים מול הרשויות הגרמניות.