ד"ר קובי שגיא – האם בגלל הקורונה ילדים מרטיבים יותר בלילה?
ילדים מרטיבים בלילה בעיקר עקב שינה עמוקה. ההערכה היא שברוב המקרים, עקב הקורונה לא נוצרו שינויים מרחיקי לכת בדפוסי השינה של הילדים.
הקורונה והשפעתה על ההרטבה אצל ילדים
בתקופת משבר הקורונה הילדים לא הלכו לגני הילדים ולבתי הספר מסביר ד"ר קובי שגיא. עקב כך, לוח הזמנים היומי שלהם השתנה, הם היו עסוקים בעיקר במשחקים בתוך הבית, צפייה בטלוויזיה והנאה ממשחקי המחשב. הילדים הגדולים למדו בהוראה מקוונת וכך לפחות במחצית הראשונה של היום, הם היו עסוקים בעניינים לימודיים וביתרת הזמן שיחקו בבית.
ההבדל התהומי היה בכל מה שקשור ליציאה מהבית, השתתפות בחוגים ספורטיביים ואחרים, יציאה לפארק, משחקי כדור והרבה השתובבות. עקב כך האנרגיה הפיזית שהילדים הוציאו הייתה פחותה מאשר בימים שקדמו להגעתו של וירוס הקורונה.
דפוסי השינה בתקופת הקורונה
מי שנהג להתאמן ולשחק הרבה בעיקר בשעות אחר הצהריים, הוציא הרבה מאד פחות אנרגיה בסיכומו של כל יום ולכן היה פחות עייף. עקב כך, ילדים רבים הלכו לישון מעט מאוחר יותר אך עדיין ישנו את כל השעות הנחוצות להם ביממה, בהתאם לגילם.
אף על פי שהם היו פחות עייפים, הם שקעו בשינה עמוקה ולכן מנגנון ההתאפקות על ידי הפעלת השרירים הטבעתיים פעל בימי הקורונה בדיוק כמו שהוא פעל בימים אחרים מוסיף ד"ר קובי שגיא
גורמים אשר משפיעים על איכות השינה אצל ילדים
קיימת סבירות שהיו נושאים שונים אשר קשורים לווירוס הקורונה אשר השפיעו על הלך המחשבה של ילדים במשפחות מסוימות או בגילאים מסוימים, במיוחד אם המחלה הגיעה לאחד מבני משפחתם. אולי זה השפיע מעט בפאן הפסיכולוגי או שהייתה חרדה רגעית.
אם הייתה השפעה על נושא ההרטבה, היא הייתה מינורית מסכם ד"ר קובי שגיא.