לשון הרע בפייסבוק/שיימינג
אין ספור מעלות נכתבו על הרשת החברתית עם השנים אך בין כל זה, ניתן להבחין גם בכמה מגרעות שיש לשים עליהן לב. לשון הרע ושיימינג בפייסבוק, יכולים להוות מטרד ומקור לרוע על ידי לחיצה אחת במקלדת.
לשון הרע בפייסבוק/שיימינג
הגנות שלמות על ידועים בציבור – הגנות והאחריות העיקרית כוללות אמת (הצדקה), הערה הוגנת, הרשאות (מוחלט או מוסמך) או תקשורת אחראית.
למידע נוסף על לשון הרע בפייסבוק
אמת בלשון הרע
הגנה על האמת טוענת כי הביטוי המשמיץ צריך שיהיה נכון במהותו ולמעשה, על הנאשם מוטלת האחריות להוכיח כי המשמעות של ההכפשה (מילולית או נחותה), שהועברה לכאורה על ידי הביטוי המדובר – נכונה במהותה.
האמת היא הגנה גם אם הביטוי המשמיץ פורסם ברשעות ממש
בית המשפט חופשי לקבל או לדחות את כל הראיות של עד כלשהו או במשפטו או לדחות אותו. אין דבר כזה תוצאה מובטחת בשום מקרה נתון.
הערה הוגנת (הערה כנה על עובדות אמיתיות)
לנתבע מוטל להוכיח כי הביטוי המשמיץ היה הערה, להבדיל מהצהרת עובדה, על שאלה בעלת אינטרס ציבורי, וכי יש בסיס מספיק לעובדות המוצהרות בפרסום או הם ידועים אחרת על הקורא, הצופה או המאזין.
הוכחה אובייקטיבית ללשון הרע
על הנתבע להוכיח כי באופן אובייקטיבי, אדם יכול היה להביע בכנות את ההערה המשמיצה על העובדות המוכחות.
אף שההערה עומדת במבחן האובייקטיבי של אמונה כנה, ניתן להביס את ההגנה על ההערות ההוגנות אם התובע יוכיח כי הנתבע הופעל באופן סובייקטיבי על ידי זדון מפורש.
לשון הרע של ידועים בציבור
על פי ידועים בציבור, ישנם מקרים מיוחדים שבהם האינטרס הציבורי בדיבור חופשי גובר על האינטרס הציבורי והפרטי בהגנה על המוניטין של הפרט או התאגיד.
לעוד פרטים, בקרו באתר https://www.felaw.co.il/