בקשה להתרת נישואין מבן/בת זוג שאינם יהודיים
המדינה ומשרד הפנים מחזיקים במערכת ברורה של נהלים להסדרת מעמדם של בני זוג מכל העדות והדתות השונות.
על פי רוב בארץ ישראל, נמצאים יהודים שמתחתנים אחד עם השני או ערבים שגם הם מתחתנים בתוך הקהילה שלהם.
אולם עם זאת, ישנם בני זוג שהם מדתות מעורבות, כמו למשל נוצרי ויהודייה או להיפך. במקרים כאלו כאשר בני הזוג מבקשים לסיים את הקשר, יש צורך בבקשה מיוחדת והליך מסוים כדי להגיע לגירושין מלאים.
מהו ההליך ואיך עושים את זה? המשיכו לקרוא כדי לדעת.
בקשה להתרת נישואין:
המורכבות בבני זוג שאינם בני אותו דת היא שמצד אחד יתכן שהם נשואים בכפוף לדת היהודית או הנוצרית או המוסלמית, שהרי הם לא נישאו בנישואין אזרחיים ומאידך לכל דת יש חוקים משלה, כיצד יש לערוך את הגירושין.
בגלל זה, ההליך נראה ככה. בתור התחלה יצטרכו בני הזוג להגיש בקשה לגירושין וסיום הקשר ביניהם. לאחר מכן הלשכה תבדוק אצל רבני שני הדתות האם צורת הנישואין שהייתה להם מחייבת גירושין לפי הדת, שכן לפי הדת, רק כאשר החתונה הייתה באופן מסוים, אז צריך את טקס הגירושין המופיע בספר החוקים הדתי.
לאחר קבלת התשובה מרבני הדת של שני הצדדים, יקבע אופן הגירושין שלהם. אם הם אכן צריכים גירושין לפי הטקס המקובל, יעשו את זה ואם לא, הליך הגירושין שלהם ידון בבית המשפט לענייני משפחה. שם יקבעו הגירושין והזכויות של כל הצדדים כאשר יש ילדים באמצע וכדומה.
לסיכום וסיום, קבלת היתר גירושין בבני זוג שכל אחד מהם הוא בן דת אחרת, מורכב יותר מגירושין רגילים בגלל חלוקת המנהגים בין הדתות השונות.
מוזמנים לפנות לעורך דין לייעוץ מקצועי – משרד עו"ד עמרי אזולאי.