בנימין זאב הרצל – הקמת הבנק הציוני הראשון
ספרו של בנימין זאב הרצל ״מדינת היהודים״ ותפקידו המכריע בהקת הבנק הציוני הראשון וקרן קיימת לישראל, לצד העובדה כי סייע בגיוס כספים מיהודים עשירים, כדוגמת משפחת רוטשילד, היוו חלק משמעותי במימוש המטרה הגדולה שעמדה לנגד עיניו – הקמת המדינה היהודית.
הקמת הבנק הציוני הראשון שימש את התנועה הציונית (קראו על ההסתדרות הציונית) ומטרתו היה לסייע במימוש המטרה הסופית, שהיא הקמת המדינה היהודית באותה תקופה. לקונגרס הציוני ובנימין זאב הרצל היה תפקיד מרכזי ומכריע במדינה שיש לנו כיום, הרי היא מדינת ישראל.
ההחלטות בקונגרס הציוני הראשון
בין ההחלטות המכריעות שהתקבלו בקונגרס הציוני הראשון, ניתן למנות את ארגון התעמולה הציונית בקרב כל הקהילות היהודיות, השגת המימון הדרוש לפעילות הציונית ותכנון כולל של הגירת היהודים לארץ ישראל, מתוך מטרה לייבש אותם ולבסוף להוביל להקמת המדינה היהודית בארץ ישראל.
במרוצת השנים, רכישת הקרקעות של רוטשילד באזורים מרכזיים לאורך רצועת החוף היוותה נדבך קריטי בהצלחת המטרה העיקרית שעמדה לנגד הקונגרס הציוני בבאזל וגם בנימין זאב הרצל, שהיא הקמת המדינה היהודית והצלחתה, תוך כדי ייבוש של מיליוני יהודים מרחבי העולם כולו, אשר בחרו להעתיק את מקום מגוריהם אל ארץ ישראל.
ההשפעה של קונגרס באזל על התנועה הציונית
הסיקור התקשורתי הנרחב לה זכה הקונגרס וההחלטות שהתקבלו בו השפיעו על תפיסת הציבור הרחב, היהודי והלא יהודי, את הרעיון הציוני והרצון של העם היהודי בהקמת מדינה משלו. מטרתו של הקונגרס הייתה להיות אספה לאומית אשר תשמש כביטוי לרצון העם היהודי ותסייע בכך להגשים את מטרותיו הלאומיות. ההחלטות הפעולות המעשיות אשר התקבלו לאורך השנים, בתקופת טרום הקמת המדינה, הובילה לכך שלבסוף מדינת ישראל קמה לה והצליחה לשגשג ולהוות בית לכל יהודי בעולם.
> קראו עוד בנושא באתר אוצר התיישבות היהודים