איך להשיג היתר רעלים?
במדינת ישראל קיים חוק חומרים מסוכנים הקובע כי חל איסור לאדם לעסוק בחומרים מסוכנים אלא אם קבל לכך הסכמה רשמית מטעם המשרד להגנה על הסביבה. בחוק מצורפת רשימת רעלים וחומרים מסוכנים. החוק מדבר על סוג הרעל, כמותו, ריכוזו ועוד, וקיים סיווג הנקבע למפעלים על פי רמת הסיכון בהם הם פועלים. מפעלים ועסקים יכולים להשיג היתר רעלים בתהליך מסודר הכולל הגשת בקשות לרשות האחראית על כך מטעם המשרד הנ"ל. יועץ בטיחות יכול לטפל בנושא עבור לקוח המבקש זאת ופועל בשמו בעניין הזה.
פרוצדורה מורכבת
בכל מפעל בו נחוץ היתר רעלים חייב להיות אדם העוסק בתחום הנשלח לקורס יעודי להכשרת אחראי רעלים. הוא יהיה אחראי הממונה על הטיפול השוטף ברעלים כמו גם על אירועי חומרים מסוכנים. בין יתר תפקידיו ניתן למנות הקמת מערכת לניהול הנושא כולל פיקוח עליו, ובין היתר, תנאים לאחסון רעלים, שילוט, שינוע, טיפול בפסולת וכדומה. ההנחיות הן ספציפית לסוג העסק או הארגון וייתכנו שינויים בהגדרות וההנחיות לגבי בתי חולים, מעבדות, מפעלים לייצור חומרים כימיים ועוד. ההיערכות והציות לחוק היא חובה והפרתם היא עבירה פלילית, שכן, מדובר על סיכון חיי אדם.
פעילות על בסיס שוטף או משימתי
יועץ בטיחות מטפל, בין היתר, בנושא השגת היתר רעלים על כל הפרוצדורה הכרוכה בכך. הוא יכול לקבל משימה מוגדרת ולבצעה כפרויקט יחידי או לספק שירות על בסיס קבוע. לכל שיטת עבודה יש יתרונות משלה. היתר רעלים נחשב במקרים רבים לחיוני מאחר ופעילות העסק מבוסס על ייצור ועיסוק בחומרים אלו ובלעדיו לא יינתן רישיון לכך. מומלץ לקבל שירות מחברת ייעוץ בעלת מוניטין בתחום כמו Safety On אשר הינה בעלת תשתית מתאימה, ידע רב וניסיון מצטבר.