שם ולוגו לעסק – כמה טיפים לפני לידה של מותג

שם ולוגו לעסק

שם ולוגו לעסק: אתם שוברים את הראש כבר חודשים ולא מוצאים שם לעסק שלכם?
טוב, זה לא באמת במקרה. זה קורה בעסקים הכי טובים. אז במאמר הבא ננסה לעשות עמכם חסד ולשפוך קצת אור על הנקודה המורכבת הזו שבה אתם מנסים לברר: איך קוראים למותג החדש?

דברים לא נכונים שאומרים על שם לעסק
אומרים ששם צריך ואפילו חייב להיות קליט, מספרים ששם לעסק מוכרח להיות כזה שאף אחד לא שוכח וכולם אוהבים, מדברים על זה ששם לעסק צריךל להיות קל להגייה ומזכירים את זה שחובה שיהיה פשוט לכתוב אותו, מעמידים כתנאי את זה שהשם לעסק שלכם לעולם יהיה פנוי בדוט קום ועודו עוד, אז עכשיו בואו נפתח את כל השאלות האלו ואחרות וננסה להבין מה בעצם עומד מאחורי כל זה.

יש רק דבר אחד שהשם לעסק באמת חייב לעשות
הוא צריך להיות כזה שאתם פשוט מרגישים איתו טבעי ומשדר משהו נכון מתוך האישיות שלכם אל העולם. שם לעסק צריך לשבת נכון וטבעי אצלכם בלב ולא יכול להיות שאת הביטוי שתצטרכו להגות אלף פעמים ביום לא תוכלו לומר כאשר אתם מרגישים בנוח עם כל העניין.

מה הקריטריונים למציאת שם לעסק?
הוא מעביר תחושה. משאיר משהו בבטן ומדבר אמוציונלית (במידה). שם שמכניס אווירה לשיחה הוא כזה שיש לו כוח מיוחד. היקשרות אמוציונלית של הקהל – זאת הצלחה.
עכשיו, איךם עושים את זה? מחפשים ומוצאים את הסיפור המיוחד שהופך את המותג שבעל ערך בחיים של מישהו. יש לך מסעדה? מצויין. נכון שיש עוד המון אבל בואו ננסה לייצר בה סיפור מיוחד. אולי זה קשור באוכל, אולי בעיצוב המקום, אולי במיקום שלו, אולי בצוות העובדים – תמיד יש שם איזשהו צד מיוחד (ובעצם אם אין צד מיוחד – אז זה הדבר השונה -0 אנחנו לגמרי סטנדרטיים!).
הצד המיוחד הוא הבסיס לשם – צריך למצוא את הסיפור הזה לזקק אותו ופשוט לגזור את המילה שמספרת חלק משמעותי ממנו.

מה קורה כשלא בוחרים שם לעסק בצורה מקצועית?
זה לא אומר שלא תצליחו. ממש לא. בהחלט שניתן להצליח גם כשהשם של המותג לא נבנה עם קונספט מובהק, עדיין מוצר טוב תמיד יצליח. אבל האמת היא ששם לעסק ולוגו שמשדרים מסר ברור, חד ומסקרן פשוט ינצחו את הכשלות שיעמדו בדרככם ויעזרו לכם להגיע להישגים מוקדם יותר. הליך המיתוג כולל חידוד מסרים ופיתוח של החזון העסקי שלכם וזה בוודאי שלב בעל ערך ניהולי אשר יסייע לכם להיות טובים יותר בדרככם האלה. שווה לא?

מי זה השם לעסק שלי?
קופירייטר שיודע ליצור שם לעסק הוא הכתובת הנכונה עבור מי שרוצה להשקיע ולהתחיל ברגל ימין. לא כל קופירייטר מתמחה במרכיבים האלו של העבודה ולכן חשוב לשים לב את מי אתם מגייסים לפרוייקט ורק אם מצאתם את האדם הנכון לצאת איתו לדרך.

לוגו – איך מעצבים אותו נכון?
הלוגו צריך להכיל את הקונספט והרעיון שגלום בשם. כמו כן כאן יש כמה מרכיבים טכניים שחשוב לשים אליהם לב: לוגו צריך להיות מובן גם כשהוא מופיע במידות קטנות במיוחד.
הוא ראוי להיות בעל היררכיה מוקפדת שבה יש אלמנט אחד מוביל ואלמנט אחד פחות: אם יש לכם גם אייקון וגם שם צ(וסביר להניח שזה בהחלט המצב) צריך להקפיד שהעין "תדע" לאן ללכת קודם.
לוגו (וכל אלמנט עיצובי) טוב יהיה בעל מסלול בהיר ומובהק שבו הוא מוליך את הגולש, הצופה.

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
פיתוח אפליקציות לאייפון עם Swift
שפת התכנות Swift פותחה על ידי אפל והוצגה לציבור הרחב בכנס WWDC העולמי שמיועד למפתחים. השפה מיועדת לא רק...
קרא עוד »
יונ 29, 2021
ללמוד להשקיע בשוק ההון
במסגרת לימודי השקעה בשוק ההון תלמדו איך להגדיר פקודות מסחר בבורסה, לעשות שימוש בפלטפורמות מסחר...
קרא עוד »
יול 06, 2021
ענב נדל"ן: קלף מנצח בפרויקטים המורכבים!
בימי הנדל"ן המודרניים, ניהול פרויקטים על גובה פני השטח הפך למשחק של *שחמט*. כל מהלך מחייב תכנון מדוקדק...
קרא עוד »
אוק 16, 2024