בקשה לפשיטת רגל – האם היא מומלצת לכל אדם?
פשיטת רגל או חדלות פירעון בשמו החדש הוא הליך שבו אדם פרטי או בעל עסק מכריז שהוא אינו יכול לעמוד בתשלומים החודשיים ושסך חובותיו כל כך גדול שאף כינוס נכסיו לא ישיב את כל החובות. על כן המצב רק ילך ויסתבך וכדי למנוע מצב שבו עסקים וגופים אחרים יפגעו אף יותר וכדי לתת הזדמנות שניה לכל אדם שנקלע בתום לב למצב כלכלי לא טוב – נועד חוק חדלות הפירעון שבו אדם מגיש בקשה לפשיטת רגל. באם הוא אכן הגיע למצב בתום לב והוא אכן עומד בדרישות המינימליות להליך בית המשפט יכריז על החייב פושט רגל וימנה איש מקצוע מטעמו להליך כינוס נכסי החייב, הגעה להסדרי תשלומים מול הנושים ותדרוך וליווי החייב בהליך פשיטת הרגל שאורך בדרך כלל כ4-4 וחצי שנים.
מה קורה במהלך הליך פשיטת הרגל?
כאשר אדם מוכרז כפושט רגל הוא לא רק יסומן בבנק הישראל ובכל גוף פיננסי אחר כלקוח בעייתי (סימון הנשמר ל-5 שנים לערך במערכות האשראי השונות) הרי שגם במהלך ההליך עצמו הוא צריך לשאת בתשלומים חודשיים ההולכים לקופת הנושים (חשבון בנק שבו מתנהלת "קופה" אליה מפקידים כסף כל חודש והכסף מתחלק בין הנושים להם חייבים כסף בהתאם ליחס החוב אליהם). במקביל לכך החייב לא יוכל במהלך ההליך להוציא כרטיס אשראי, לקבל אשראי כלשהו או להשתמש בשיקים. במהלך שנות ההליך הוא גם לא יוכל לצאת מהארץ אלא באישור מיוחד מבית המשפט.
לתיאום פגישה עם עורך דין למחיקת חובות >>>
האם זו האופציה המומלצת לכל אדם שמגיע לגירעון כלכלי כל כך גדול?
זה תלוי במצב הכלכלי אליו הגעתם. אם אתם יכולים להכניס מספיק כסף בכל חודש שיאפשר לכם להגיע להסדרי תשלומים מול הבנקים, הרשויות, הספקים והנושים השונים שאתם חייבים להם כסף ועדיין להשאיר לעצמכם מספיק כסף להתקיים כל חודש הרי שזה עדיף אבל בכל מקרה אחר פשיטת רגל תהיה הפתרון הטוב ביותר עבורכם.