איך מתמודדים עם הסכם ממון לאחר הנישואין?
הרבה מאוד זוגות בוחרים לאחרונה לערוך ביניהם הסכם ממון. זהו תהליך שמטרתו למנוע מאבק משפטי אם יקרה ובני הזוג יחליטו להיפרד ולפנות כל אחד לדרכו. הסכם ממון נערך על פי רוב לפני טקס הנישואין, אך במידה ולא יצא לבני הזוג לחתום על הסכם ממון לפני החתונה או שהם לא ראו בכך צורך עד לשלב הזה, ניתן לערוך אותו גם אחרי הנישואין.
ההבדל בין הסכם ממון לבין חוק יחסי ממון
זוגות רבים אינם מעוניינים להיכנס לנושא של הסכם ממון לפני החתונה, מכיוון שמדובר בצעד שכביכול מראה על חוסר אמון אחד בשני, מה שיכול לפגוע בזוגיות הנרקמת ובקשר הנבנה.
בני זוג שאינם מעוניינים לחתום על הסכם ממון מסתמכים על "חוק יחסי ממון בין בני זוג" שהוא בעצם קובע איך יתחלק הרכוש המשותף במידה ובני הזוג יחליטו להיפרד.
ההבדל בין חוק יחסי הממון לבין הסכם ממון הוא כי בעוד את ההסכם ניתן לנסח בצורה שתהיה מקובלת על שני הצדדים, החוק הוא יבש ומי שבעצם קובע איך תתבצע החלוקה הוא השופט שדן בעניין מבלי שהוא מתחשב יותר מדי בדעתם של בני הזוג.
> קראו גם על הסכם ממון על העסק המשפחתי
הסכם ממון לאחר הנישואין – האם זה אפשרי?
הסכם ממון ניתן לערוך אחרי הנישואין בדיוק כשם שניתן לחתום עליו לפניהם. אבל עם זאת, חשוב לדעת, כי עריכת הסכם ממון אחרי הנישואין יהיה מעט מסובך יותר מכיוון שהקווים המנחים והעקרונות שבהסכם היו חסרים בהתנהלות הממונית עד עכשיו.
כשבני זוג בוחרים בהסכם ממון אחרי נישואין יש לפנות לעורך דין לענייני משפחה, הוא יעזור להם לנסח את ההסכם בצורה ברורה, מדויקת ומפורטת ויתאים אותה במיוחד לבני הזוג. עורך הדין יקשיב להתלבטויות שעלולות לצוץ וייתן מענה לכל שאלה.
כדי שהסכם הממון יהיה תקף משפטית, יש לקבל אישור משפטי מבית המשפט לענייני משפחה או אישור מבית הדין הרבני וזאת על מנת למנוע מצב שבו אחד מבני הזוג חתם על ההסכם בעל כורחו ולא מרצונו החופשי. בשביל לסיים את התהליך, על שני בני הזוג להופיע בבית המשפט.
בכל מקרה, מומלץ מאוד לבצע את התהליך לפני הנישואין.