4 טעויות נפוצות בכתיבת עבודה אקדמאית
תאריך: ספט 30, 2020
סטודנטים ובעיקר אלו שנמצאים בתחילת דרכם האקדמית ועדיין לא מבינים את אופן ההתנהלות בעת כתיבת עבודה אקדמית, מבצעים כמה טעויות בעת הכתיבה. עם הזמן והבנת המסגרת והתבניות של העבודה, הם לומדים ובעבודות הבאות בדרך כלל הם כבר לא מבצעים את הטעויות הללו.
טעויות נפוצות במהלך כתיבת עבודה אקדמית
- כל עבודה חייבת להיות תואמת את רוח הזמן ו – up to date אם מצרפים מידע שהיה רלוונטי בעבר לפני כמה שנים, הדבר אינו נכון כיוון שקיימת סבירות גבוהה שמיום הפצת מחקר זה היו שינויים וגילוים חדשים ולכן אין לפרסם בעבודה מידע שהוא לא עדכני.
- מידע חשוב הוא גילוי של חוקר זה או אחר ומתי קרה הדבר. לכן יש לרשום באופן ברור מיהו החוקר שגילה כל גילוי ספציפי ומתי זה קרה. סטודנטים רבים אינם רושמים זאת אך זו טעות כיוון שזהו אחד מבסיסי העבודה.
- העבודה (עבודת סמינריון במשפטים למשל) אמורה לכלול מאמרים עדכניים ולא מאמרים שהנושא שלהם כבר אינו רלוונטי לנישה הספציפית.
- לצורך עבודה אקדמית יש לכתוב רק מידע אקדמי ולכן סטודנטים שמצרפים פרטים של מאמרים שפורסמו ברשת, בלוגים או פוסטים אינם מסייעים לעבודה שאמורה להתבצע ברמה גבוהה כשהם מוסיפים מידע שהוא נורמטיבי.
- סטודנטים רבים אינם כוללים בעבודות שלהם מידע על מחקרים שהם בסיס החשיבה בתחום זה של חוקרים שהשאירו את חותמם בנישה שאותה הם חקרו. לכן העבודה צריכה להתחיל מאזכור של הליבה ורק לאחר מכן להתפתח למציאות העכשווית
- המטרה של עבודה אקדמאית היא לתת ערך מוסף לקורא ולהרחיב את אופקיו ולכן העבודה אינה יכולה להיות סתמית ולא מעמיקה אלא היא אמורה להיות מקיפה, נודעת בכל פרט ובעיקר בפרטים הקטנים והמהותיים.
> מידע מקצועי ופרטים נוספים ניתן לקבל בכתובת https://www.acms.co.il!